Suklaako muka syntistä? Uusi tutkimus suklaan eduista!

Julkaistu: 07.06.2017

 

Suklaalle on annettu huono maine sen hyvän maun vuoksi. Mikään niin hyvänmakuinenhan ei voi olla terveellistä! Suklaan terveyshyödyistä on tehty useita tutkimuksia ja moni tietääkin, että suklaalla voi tehostaa treeniä. Raakasuklaata kutsutaan aivan syystä superfoodiksi, sillä se sisältää vaikuttavan valikoiman flavonoideja, hivenaineita ja mineraaleja. Nyt viimeistään epäilevien tuomaiden pitäisi luopua suklaan mollaamisesta, sillä uuden laajan yhdysvaltalais-tanskalaisen tutkimuksen mukaan suklaan säännöllinen nauttiminen näyttäisi vähentävän eteisvärinä-rytmihäiriöön sairastumista.

Julkaistut tulokset perustuvat 55 000 50-64-vuotiaan tanskalaisen 13,5-vuotisiin seurantatietoihin, joten tutkimus ei ole mitenkään pieni. Suklaata käyttäneillä riski sairastua eteisvärinä-rytmihäiriöön oli noin viidenneksen pienempi kuin suklaata käyttämättömillä. Verrokkiryhminä olivat suklaata annoksen 1-6 kertaa viikossa käyttäneet ja harvemmin kuin kerran kuussa suklaata käyttäneet. Tässä tutkimuksessa ei tehty eroa tumman ja maitosuklaan käytössä.  Sen vuoksi tutkijoille oli yllätys, että yhteys suklaan ja eteisvärinäriskin vähenemisellä löydettiin. Aiemmissa tutkimuksissa suklaan terveysvaikutukset on havaittu lähinnä tummalla suklaalla.

Eteisvärinäriskin väheneminen näkyi jo ihmisillä, jotka nauttivat suklaata annoksen kerran viikossa. Annos oli 30 grammaa. Valmiita yhtäläisyysmerkkejä ei suklaansyönnin ja eteisvärinäriskin alenemiselle eivät tutkijat ole valmiita piirtämään. Lisätutkimuksia tarvitaan. Huomattavaa tutkimuksessa oli, että suklaata syövillä oli keskimäärin matalampi verenpaine.

Tummaa suklaata pidetään terveellisempänä kuin vaaleaa, koska se sisältää enemmän vaikuttavia aineita ja vähemmän valkoista sokeria, joka on suklaan huonoin ainesosa. Kaikkein terveellisimpänä pidetään raakasuklaata, jonka saatavuus onkin muutamana viime vuotena parantunut huimasti.

 

Oletko huomannut suklaan positiivisia vaikutuksia? Minkälaisia hyötyjä koet siitä olevan?  Kerro meille alla olevan lomakkeen kautta. Viestit julkaistaan tarkastuksen jälkeen. Sinunapteekki blogin kommentoijien ja keskustelijoiden kesken arvotaan kuukausittain 10 € arvoinen lahjakortti, jonka voi käyttää Sinunapteekki.fi -verkkokaupassa. Lahjakorttia ei voi käyttää postikuluihin.

 

 

Avainsanat: , , ,

6 Kommenttia “Suklaako muka syntistä? Uusi tutkimus suklaan eduista!”

 1. jessi sanoo:

  en ole tiennyt tuosta. enkä ole muuta kuin ehkä pientä mielen piristystä/mielihyvää kun on syönyt suklaata

 2. Ulla Marttila sanoo:

  Minkälaista elämä olisi ilman suklaata; eipä hääppöistä! Suklaa hivelee nautinnossa täydellisyyttä ja hyvä vaikutus alkaa samantien, kun maistelet sitä. Ja pienempikin määrä riittää, kun hitaasti nauttii ja makustelee.

 3. eila tuomi sanoo:

  aaahhhh,tumma suklaa ihanaa(vähän syötynä) ja mieli piristyy ja sydän toimii 😉

 4. Kaija Häkkinen sanoo:

  Miksi käyttää sokerilla pilattua suklaata, kun on raakakaakaojauhe olemassa. Syön joka päivä jälkiruoaksi survottua luomubanaania, johon on sekoitettu runsaasti raakakaakaojauhetta sekä lisänä vielä pakastemustikoita. Nam nam……eikä kaipaa lisäsokeria (kaikkien kansansairauksiemme aiheuttajaa) missään muodossa, luomubanaanin luontainen sokeri riittää – luomut eivät ole niin äitelän imeliä kuten tehokasvatetut banaanit. Verenpaineeni on pysynyt aivan nuoruuden lukemissa ja sydän todettu terveeksi – lieneekö kaakaon ansiota……..

  Mummi vm.-41

 5. Kukkis sanoo:

  En osaa sanoa mistään vaikutuksista, mutta saatan melko usein vetää yli kuuden tunnin työpäivän pelkän raakasuklaan ja varsinkin kesällä kookosveden voimin ilman, että tulisi kauhea nälkä tai verensokeri laskisi liikaa.

 6. Serge sanoo:

  Kyllä, mieli piristyy ja jos se on vielä laadukas käsintehty tummasuklaa erilaisilla aromilla luonnosta!!! Mmm…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *