Kesä ja hyttyset – oletko varautunut kesän öttiäisiin?

Julkaistu: 09.06.2016

 

Kesä, loma ja hyttyset – vain yksi edellä mainituista tuntuu ikävältä. Onneksi hyttysiin, kuten myös punkkeihin voi varautua. Varautumistapoja on monia ja niitä kannattaakin käyttää, mikäli mielii olla huitomatta ja selvitä punkeista pelkällä säikähdyksellä.

Viileällä kelillä on helppo suojautua itikoita vastaan vaatetuksella ja tehokas keino hyttysten torjuntaan on pysyä paikallaan ja olla hiljaa. Koska kuitenkin lomalla yleensä halutaan puuhata ja touhuta, hiljaa istuminen ei vaikuta olevan kovin hyvä tapa viettää mukava loma. Eräs, myös punkkeihin tehoava konsti on valkosipuli. Valkosipuli on terveellisyytensä lisäksi hyvä hyttys- ja punkkikarkotin. Syötynä valkosipuli tuoksuu aavistuksenomaisesti ihosta ja hyttyset ja punkit inhoavat sitä hajua. Valkosipulia voi lisätä ruokaan, mutta jos haluaa saada huipputehon nopeasti, kannattaa turvautua valkosipulivalmisteisiin. Valkosipulivalmisteita on monenlaisia ja niistä voi jokainen löytää omansa. Itikoilta suojautuessa valkosipulivalmisteen avulla käyttäjä saa myös valkosipulin muut, antioksidanttiset vaikutukset hyödykseen. Riskialueella kannattaa toki ottaa puutiaisaivokuumetta vastaan rokote, eikä illan punkkitarkistusta kannata laiminlyödä, jos on viettänyt aikaa heinikkoisilla alueilla.

 

Valkosipulivalmisteet

 

Vaikka hyönteisten torjumiseen tekisi kaikkensa, joku öttiäinen pääsee usein puraisemaan tai pistämään. Sitä vartenkin kannattaa olla etukäteen varautunut. Kutinaa voi lievittää teepuuöljyllä tai tarkoitusta varten kehitetyillä hoitosalvoilla, geeleillä ja voiteilla. Muun muassa Weledan Combudoron -geeli on näppärä kotihoitotuote, jota voi käyttää myös auringonpolttamiin.

 

 

tarjoukset

 

 

 

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *